Halálra verte élettársát

Nem jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a 41 éves tiszadobi férfit, aki tavaly novemberben közös otthonukban úgy megverte élettársát, hogy az nem sokkal később belehalt sérüléseibe - közölte a térségi bíróság elnökhelyettese-szóvivője.

MTI

A pár tíz éve élt egymással élettársi kapcsolatban, ez azonban megromlott mindkettőjük italozó életmódja miatt - mondta Nyakó Zsuzsanna. Gyakoriak voltak köztük a veszekedések, emellett a férfi rendszeresen bántalmazta a 48 éves nőt, aki ennek ellenére nem tett feljelentést.
   
Az elnökhelyettes elmondta: az egyik összeszólalkozás után 2008. november 14-én a vádlott többször megütötte az asszonyt. Másnap hajnalban az ismételt szóváltás után a férfi puszta kézzel, illetve ököllel többször megütötte a élettársa fejét, arcát, gyomrát. Mellkasát megtaposta, a hátába és mellkasába rúgott, a hasát nagy erővel megrúgta, s beletérdelt. Az asszony november 16-án belehalt az elszenvedett sérüléseibe.
   
A megyei bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a vádlottat, s ítélte tizenhárom év fegyházbüntetésre - közölte Nyakó Zsuzsanna. Hozzátette: az ítélet nem jogerős, mert a védelem a büntetés enyhítésért fellebbez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!