Új MÁV-menetrend: Kétóránként gyorsvonat Pestre

Megyei körkép - A hétvégén életbe lépett a 2010. évi helyközi közösségi közlekedési menetrend, amely sok módosítást hozott.

Tremmer Tamás

Miközben több szárnyvonal megszűnt, a fővonalakon sűrűbben zakatolnak a vonatok  ezek a vasúti menetrend változásának leglényegesebb elemei. A Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium az új vasúti menetrendben 27,5 mellékvonalra már nem rendelt személyszállítási közszolgáltatást.

A személyszállításért felelős MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint a Nyugat-Dunántúlon bővítik az ütemes menetrend szerint közlekedő vonatok számát. Jó hír, hogy Budapest-Veszprém-Zalaegerszeg, Budapest-Szombathely között 8.00 - 18.00 között kétóránként járnak a gyorsvonatok.

A 11. számú Győr - Veszprém közötti mellékvonalat három szakaszra bontották. Győrtől Bakonyszentlászlóig hatályos az elővárosi szakasz. A járatok alapból ennél tovább, Győrből Zircig közlekednek.

A Győrtől Veszprémig terjedő teljes szakaszon csak hétvégén lesz vasúti összeköttetés, akkor is csak három járatpár.

A vasárnap életbelépett menetrendek 2010. december 12-éig lesznek hatályosak. A tervek szerint a technikai feltételek megteremtésétől függően legkésőbb 2010. február végéig minden szolgáltató bevezeti az új jegytípust, a regisztrációs jegyet az ingyenes kedvezménnyel utazók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!