A Távol-Keletre készülnek a vadóc rockerek

Budapest, Veszprém - Március 14-én, vasárnap este a Pigs Might Fly, a Social Free Face és a Liberal Youth társaságában lép a veszprémi DC színpadára a Fonogram-díjas crossover zenekar, az Insane. A koncert apropóján beszélgettünk Érsek Gáborral, az ázsiai turnéra készülő brigád dobosával.

Szabó Péter Dániel

- Az Insane-t a legtöbbet koncertező hazai zenekarok között tartják számon. Hány bulit nyomtatok le eddig idén?

- A 2010-es esztendő számunkra koncertfronton január 8-án kezdődött el, azóta meg sem állunk, szinte minden hétvégén játszunk valahol. Csak tavasszal több, mint 40 fellépésünk lesz, a hazai bulik mellett Ausztriában, Németországban, Észtországban, Finnországban, Romániában, Szerbiában és Szlovéniában is zúzunk majd.

- Veszprémben már-már állandó vendégnek számít a csapat, ezúttal azonban nem önálló koncerten, hanem egy kisebbfajta metál-fesztiválon léptek színpadra.

- Így van, a Diákcentrumban olyan zenekarokkal játszunk együtt vasárnap este, mint az As Heart’s Bleeding, a Self Admitted, a Skru, a Liberal Youth, a Social Free Face, s persze a hazai pálya előnyeit élvező Pigs Might Fly. Jó buli lesz, ebben biztos vagyok, a srácokkal nagyon készülünk.  

- A tavaszi túra után mi a programja a csapatnak?

- A nyár folyamán reményeink szerint ott leszünk a nagyobb fesztiválokon (Volt, Sziget, SZIN, Azfeszt, Fezen, Efott), a minket kedvelő Veszprém megyeiek figyelmébe legfőképp a május 23-i fellépést ajánlanám (Pannónia Fesztivál, Várpalota). Sok külföldi meghívás is érkezett, így szabadtéri dzsemborikon is feltűnünk majd Ausztriában, Litvániában, Lettországban, valamint Szlovákiában. Közben persze formálódik az új, ötödik lemezünk is, amelynek a megjelenése leghamarabb 2011-re várható.  

- Úgy tudom, története során először idén Ázsiába is eljut az Insane.

- Igen, ősszel egy holland, orosz és egy bolgár turné után a Távol-Keletet célozzuk meg. A koncertkörút keretében zenélünk majd Kínában, Indonéziában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban, Thaiföldön, a mozgalmasnak ígérkező 2010-es év zárásaként pedig október közepétől december végéig egy nagyszabású hazai turné következik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!