Temetőből a pályára - A veszprémi kézisek Bukarestben emlékeztek meg Marian Cozmáról

Románia - A román Constanta ellen játssza vasárnap (15.15) a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzését a veszprémi együttes, amely szombat kora délután érkezett a mérkőzés helyszínére, a Bukaresttől 120 kilométerre fekvő Buzauba.

Horváth Gábor

A csapat és küldöttsége - a magyar bajnokot Debreczenyi János veszprémi polgármester, a klub elnökségének egy része és körülbelül 60-70 szurkoló is elkísérte -, a bukaresti repülőtéren landolt, ahol Petre Cozma üdvözölte az együttest. A kézilabdázók első útja a temetőbe, Marian Cozma sírjához vezetett. Dejan Peric csapatkapitány koszorút helyezett el a tavaly meggyilkolt kiváló beállós síremlékén, az együttes tagjai – Marian családjának társaságában – némán és elérzékenyülve emlékeztek meg egykori társukról.

Luxus Maserati és kolduló kisgyerek - a társadalmi végletek (Romániában megszokott) egy éles példája fogadta az MKB Veszprém KC játékosait a buzaui Pietroasa Hotel előtt, ahová bő két óra buszozás után jutott el a társaság. Nagy nézelődésre azonban nem volt idő, ebéd, majd rövid csendespihenő után a gárda a mérkőzés helyszínén tartott edzéssel hangolt a BL-nyolcaddöntő első felvonására.

Mocsai Lajos hangsúlyozta: kemény, agresszív, gyors csapat lesz az ellenfelük, amely fanatikus közönsége támogatására is számíthat. Az MKB Veszprém KC vezetőedzője külön kiemelte, az "A" csoport negyedik helyén a legjobb 16 közé jutó Constanta csapatát felállt fal elleni játékra kell kényszeríteni, mert a románok találataik jelentős részét lerohanásból szerzik.

- Kemény lesz - alkotott velős véleményt a vasárnapi találkozóról Carlos Perez. A bakonyiak kubai származású átlövője hozzátette: a hazaiak minden bizonnyal az utolsó vérükig küzdenek majd, és csak nagy harc árán lehet megtörni az ellenállásukat.

Gulyás Péter szintén forró hangulatú csatára számít. - A Constanta egy sokkal inkább "verekedős" gárda, mint a Szeged, de úgy érzem, ha jól koncentrálunk nem lesz gond, megnyerjük a meccset. Rengeteg múlik majd a védelmünkön - nyilatkozta a kiváló jobbszélső.

A veszprémiek közül mindenki harcra készen várja a találkozót. Dejan Peric felépült saroksérüléséből, és a keretbe nevezik a térdszalag-szakadás miatt hónapok óta maródi Marko Vujint is. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap délután negyed négykor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!