Műfüves pályát avattak Tapolcán

Tapolca - Műfüves borítást kapott a Batsányi János Gimnázium korábban bitumenes sportpályája. A korszerű létesítményt szerdán adták át az intézmény diákjai és a szép számmal megjelent érdeklődő előtt.

Szijártó János

Az avatáson Császár László polgármester beszélt az előzményekről, illetve a város sporthoz fűződő kapcsolatáról.

Mint mondta, lényeges szempontnak tartják a mozgás, a sportos életmód fiatal korban történő megszerettetését, s ehhez egy szép és modern létesítmény mindenképpen hozzájárulhat.

A megyei közgyűlés elnöke, Lasztovicza Jenő úgy fogalmazott, hogy aki sportol, az az élet minden más területén is jobbat képes nyújtani.

A beszédek után átvágták a bejáratnál kifüggesztett nemzeti szalagot, majd a gimnazisták besétálhattak a pályára. Természetesen, amolyan igazi próbaként, barátságos mérkőzés is zajlott a továbbiakban.

A 22 millió forintból, a megyei önkormányzat támogatásával kialakított műfüvest a Batsányi gimnázium természetesen korlátlanul használhatja majd, de a kezelés joga és kötelessége a város önkormányzatánál marad.

Célként fogalmazódott meg az ünnepélyes avatáson, hogy lehetőleg minél szélesebb kör használja a jövőben a pályát.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!