Öt megyében garázdálkodtak az elfogott sorozatbetörők

Napló - Öt megyében tevékenykedett az a betörőcsapat, amelynek tagjait a minap fogták el a dunaújvárosi rendőrök. A tettesek lakásokból, boltokból loptak nem kevés tárgyat, árut jelentős kárt okozva.

Napló Online

Dunaújvárosban több hengerzár-törés módszerével elkövetett lakásbetörés borzolta a lakosok kedélyét az utóbbi időben. A rendőrök az esetknek utána járva, a módszereket elemezve végül egy bűnügyi portya során kapták el a tetteseket, akik egy lakásban próbáltak elrejtőzni. Az őket üldöző rendőrök azonban elfogták a csapat három tagját, két férfit és egy nőt. A házkutatások során számos, betörésből származó tárgy - műszaki cikk, ékszer, háztartási gép - került elő, amelyek az elkövetők elmondása szerint dunaújvárosi és más városokban elkövetett lakás-és üzletbetörésekből származtak.

A gyanúsítottak több - az elmúlt időszakban Dunaújvárosban elkövetett - betörést ismertek el. Válogatás nélkül vittek el ékszereket, műszaki cikkeket, készpénzt, ruhákat, parfümöket, összesen több millió forint kárt okoztak, Ám ez nem minden, a kihallgatások során ugyanis egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a gyanúsítottak tevékenységi köre túlnyúlik Dunaújvároson, de még Fejér megyén is.  Az elkövetők Dunaújvároson és Rácalmáson kívül Budapesten, Kecskeméten, Pakson, Szekszárdon, Székesfehérváron és Balatonmáriafürdőn több bűncselekmény elkövetését is elismerték. Célpontjaik leginkább lakások és üzletek voltak. Az elkövetők közül a két férfi büntetett előéletű. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, a nyomozók a férfiak előzetes letartóztatását indítványozták.

Részletek ide kattintva, a Dunaújváris Hírlap honlapján!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!