Felcsillanó, majd elillanó remények

Napló - A Veszprém-Barabás kézilabdacsapata szombaton hétgólos vereséget szenvedett a dunaújvárosi csapattól a női kézilabda NB I-ben.

MTI

Dunaújváros - Barabás 34:27 (17:14)

Dunaújváros, 500 néző. V.: Nagy, Túróczy. Dunaújváros: VÍG  BALOGH 4, RADULOVICS 9 (5), Gáspár 3, Takács 5, FERLING 6 (1), NAHY 6. Csere: Pisák, Győri (kapusok), Velky, Jókai, Sári, Erdősi 1. Edző: Kiss Szilárd. Veszprém: Lengyel  Sterbik 1, ÁBRAHÁM 5, MEHLMANN 7, Veszeli, Gerstmár 1, KOROKNAI 5 (3). Csere: HOFFMANN (kapus), Jenőfi 2, Farkas 1, Földes K. 2, Emberovics 1, Koszorús, Földes V. 2 (1). Edző: Gyurka János.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 76, ill. 54.

A kezdést követően pillanatok alatt elhúztak a hazaiak. A vendégek játékában minden korábban kritizált hiba előfordult, így tíz perc alatt eldőlni látszott a találkozó, 15:7. A játék képe cseppet sem változott, noha a veszprémieken látszott, hogy lassan felveszik a kellő ritmust. Hat perccel a félidő vége előtt (16:9) még könnyedén játszották át az újvárosiak a veszprémi védelmet, hogy aztán villámgyors akciókkal a Barabás KC visszatérjen a mérkőzésbe, 27. perc, 17:12. A kettős emberelőnyből is jól jöttek ki a vendégek, így a szünetben biztató eredményt mutatott a tábla.

Ráadásul az újrakezdést követően kétperces adok-kapok és remek Hoffmann-védés után Ábrahám betalált (17:15), ez azonban nem zavarta meg a házigazdákat, akik azonnal többször is válaszoltak, 21:15. Próbált kapaszkodni ellenfelébe a Veszprém, így a 41. percben ismét felcsillant a remény, 21:18. De, mint már annyiszor, ezúttal sem sikerült megijeszteni a Dunaújvárost. Újabb lehetőség érkezett el pár perccel később, de 23:19-nél hiába védett Hoffmann büntetőt, három támadásból egyszer sem tudott gólt lőni a Barabás, miközben hetest is hibázott. Ezt követően már nem volt esély még a felzárkózásra sem.

A veszprémiekkel sokadszor történt az, ami korábban: számtalan lehetőségük volt ezúttal is a kiélezett helyzetben az egyenlítésre, de ilyenkor kapkodnak, hibáznak, begörcsölnek. A volt klasszisokat felvonultató Dunaújváros otthonában ilyen hozzáállással lehetetlen meglepetést okozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!