Veszprém, te drága

Veszprém - A megyeszékhelyen nagyarányú díjemelések és nagyvonalú pénköltés folyik, erről számoltak be MSZP-s képviselők szerdai sajtótájékoztatójukon.

Tremmer Tamás

- Miközben a lakosság nyolcvan százaléka azzal volt kénytelen szembesülni, hogy csökkent a fizetése, Veszprémben mindezt az inflációt jóval meghaladó mértékű szolgáltatási díj emeléssel tetézték - fejtette ki Harmann Ferenc önkormányzati képviselő. A kormánypárt által számolt 3,5 százalékos inflációval szemben a megyeszékhelyen - ahol öt éve jobboldali töbsség irányít - a hulladékszállítás díja 40-, a szennyvíztisztításé 14-, a vízdíj tíz-, a helyijárati autóbusz közlekedés tíz-, a temetkezés, valamint a kéményseprés díja 4,5-4,5 százalékkal drágult.

 


Hartmann Ferenc arra is felhívta a figyelmet, hogy a fideszes Czaun János ma többe kerül a városnak, mint amikor alpolgármester volt. A jelenleg önkormányzati képviselő a tiszteletdíja mellett havi bruttó 450 ezer forintot kap hulladékkezelési társulási elnökként, amiért korábban egyetlen elnök sem kapott javadalmazást.
A város által kötött megbízási szerződések - például kommunikációs feladatokra, kulturális tanácsadásra - évi tízmillió forintot emésztenek fel, pedig erre a városházán is vannak alkalmazottak, vette át a szót Katanics Sándor.

 

 

Az önkormányzati képviselő által kikért adatokból világossá vált az is, hogy a város többségi tulajdonában álló VKSZ Zrt-én keresztül 2009-ben 40-, 2010-ben több mint 50 millió forintot költöttek reklámra, illetve támogatásra. Ez szerinte egy második, bújtatott költségvetés, s szinte kideríthetetlen, ki és miért kapott a közpénzekből.kiemelés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!