Játszóház nyílt a Balaton Plázában

Veszprém - Megnyílt a Bugyulófalva játszóház és gyermekfejlesztő központ a Balaton Plázában. A játszóház kétszintes labirintussal, ugráló várral és hatalmas játéktérrel várja a gyermekes családokat.

Szausev Xénia

A közép-dunántúli régió legkorszerűbb fedett játszóházainak egyike nyitotta meg kapuit március elején a bevásárlókomplexumban. Néhányszáz forintos órabérért szülő és gyermeke egyaránt jól érezheti magát, légvár, labirintus és a rugós paripa várja a csemetéket.

 



- A játszóházi programok egyszerre szórakoztatnak, oktatnak és fejlesztik a gyerekek bizonyos képességeit, készségeit - mondta Grőber Gabriella gyógy-és fejlesztőpedagógus, a létesítményt bemutatató sajtótájékoztatón, hozzátéve, a tehetséggondozást kiemelkedő feladatnak tartják.
A mindennapos nyitva tartás során képzett pedagógusok, szakemberek felügyelnek a kicsikre, akik a tapasztalatok szerint nagyon élvezik a kalandtúrás élményeket nyújtó játszóvárat.

 



- Havonta várjuk ingyenes családi rendezvényekkel egybekötött foglalkozásra, születésnapi zsúrokra az érdeklődőket - hallottuk Grőber Gabriellától, aki elmondta, a szociális szövetkezetként is működő gyermekmegőrző hosszú távú célja, olyan helyi kezdeményezés sikeres vállalkozássá formálása, amely a jövőben részt vállal a hátrányos helyzetűek, elsősorban gyermeket nevelő, vagy közeli hozzátartozót ápoló álláskeresők és inaktív személyek, rugalmas foglalkoztatásában.

 


 
Megtudtuk, az idei év, a gyermekek éve a plázában, így szombat délután Arany és ezüst Illusztrációk címmel tartanak kiállítást, melyen Benedek Elek legújabb könyvének illusztrációi tekinthetőek meg, nagyméretű selyem és digitális nyomatokon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!