Balatonfüred jó példa az Európai Unió előtt

Balatonfüred - A várost a szépsége, ismertsége mellett azért is választották az EU-s elnökségünk vidéki helyszínévé, mert itt egyértelműen be lehet mutatni, hogy nagyon jó célokra használták fel az uniós támogatásokat - mondta Győri Enikő azon a szombati fórumon, melyen hazánk uniós elnökségének eddigi eredményeiről és a Füreden tervezett programokról tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Győrffy Árpád

A Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára a füredi rendezvények között említette a távközlési miniszterek erre a hétre tervezett konferenciáját, a brüsszeli uniós nagykövetek látogatásait és a természetvédelmi igazgatók tanácskozását.

Az elnökség kapcsán eddig végzett munkát rendkívül eredményesnek értékelte. Példaként több más mellett a készülő romastratégiát, a közös energiapolitika érdekében tett lépéseket és az államok eladósodásának megállítását szolgáló megállapodást említette, amelyhez a magyar kormány nem csatlakozott.

 


 
A Doncsev András alpolgármester moderálásával lezajlott sajtótájékoztató is része volt a település első írásos említésének 800 éves és várossá avatásának 40 éves évfordulóját ünneplő rendezvénysorozatnak, melynek keretében szombaton és vasárnap is több rendezvény zaj- lott. Így többek között debreceni és füredi iskolák diákjai vetélkedtek Balatonfüredről, bélyegkiállítást, hangversenyt, nemzetközi kispályás labdarúgótornát rendeztek, és felavatták a felújított Arácsi Népházat a geológiai gyűjteménnyel, vadászati és a postatörténeti kiállítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!