Csodálatos panoráma - Kilátót adtak át a bobpályánál

Balatonfűzfő - Az évente 300-400 ezer látogatót vonzó szabadidőpark szombaton ünnepelte fennállásnak 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból ingyenesen látogatható kilátót adtak át.

Mátételki András

A Balatoni Bob Szabadidőpark ügyvezetője, Kovács Szilárd az elmúlt évtizedre visszaemlékezve hangsúlyozta: folyamatosan arra törekedtek, hogy ne csak a bobozás miatt legyen érdemes ellátogatni hozzájuk, ezért kínálnak különböző programokat a fiatal családoknak is.

A 15 méter magas, ötszintes kilátóhoz a bobpálya fölött híd vezet, s ingyen lehet gyönyörködni a csodálatos balatoni panorámában. Idővel nagy teljesítményű távcsövet is felszerelnek a kupola alá.

Marton Béla, a város polgármestere valóságos csodának nevezte a parkot, amelynek programjai beleilleszkednek a településébe. Hozzátette, ilyen kilátóra a városnak nem volt pénze, pedig már 20-30 éve igény van rá.

A Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, dr. Bóka István dicsérte a családi vállalkozást, amelynek tagjai - más civilekhez hasonlóan - nemcsak megálmodták, hanem megvalósították a tervüket. Jó, hogy az egész évben nyitva tartó  szabadidőpark meghosszabbítja a szezont. Balatonfüred polgármestere kiemelte: a sportos múltú Fűzfő az aktív kikapcsolódás városa lehetne a jövőben is, hiszen van itt lőtér, fedett uszoda, sportpálya és kalandpark.

Szedlák Attila országgyűlési képviselő kiemelte: ez a létesítmény még a Balaton déli partjáról is idevonzza a turistákat. Az egész napos rendezvényen többek között fellépett Somogyi András humorista, Sub Bass Monster és az Irigy Hónaljmirigy is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!