Az életminőség javítását segítik

Veszprém - A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara, a Közigaztási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Nemzeti Biztonsági Felügyelet kötött együttműködési megállapodást.

Balla Emőke

A Közigaztási és Igazságügyi Minisztérium az előtte álló közigazgatás-fejlesztési feladatok megoldásában, valamint a nemzeti hálózat védelmének fejlesztésében kezdeményezett együttműködést a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával.

A minisztérium hasznosítani kívánja a Pannon Egyetem kompetenciáit, elsősorban az új, valódi szolgáltató közigazgatási rendszer szolgáltatás-orientált továbbfejlesztésében, a közigazgatási rendszer és alrendszerei rendszerszervezési- és technikai tervezésében és struktúrájának kialakításában, az infokommunikációs fejlesztésekben, a nemzeti hálózat tervezésében és megvalósításában. 

A közigazgatásba az  utánpótlást az egyetem hallgatóiból ösztöndíjprogram keretében választják ki. Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter  hangsúlyozta: a magyar közigazgatás akkor lehet versenyképes, ha az utánpótlásnevelés tudatos.

A Pannon Egyetemen korszerű ismeretekkel rendelkező, magasan kvalifikált szakembereket képeznek. Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora kiemelte,  adottak a feltételek a nemzetközi színvonalú munkához; a műszaki infromatikai karon 2006-ban Informatikai Biztonsági Kutató-Fejlesztő Központ Alakult.

A Pannon Egyetemmel való együttműködéssel egy időben a Közigaztási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NFB) a győri Széchenyi István Egyetem Rádiófrekvenciás Vizsgáló Laboratóriumával is megállapodást kötött. A minisztérium felhasználja a laboratórium hálózatfejlesztésben való jártasságát, valamint az infotechnológia, a távközlés és a minőségbiztosítás területén lévő tapasztalatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!