Minden adomány jól jön a gyermekosztálynak

Veszprém - Pénzadománnyal támogatta a tiszteletbeli finn konzul a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványt.

Tiger Szabolcs

- Mint nő és mint anya is jól tudom, milyen fontos munkát végez a az alapítvány. Amikor a finn nagykövetség felajánlotta, támogatja anyagilag a karácsonyi finn estet, egyértelmű volt számomra, hogy a bevételt a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány számára ajánljuk fel - mesélte lapunknak Neubauer Edit tiszteletbeli finn konzul, aki szombat délelőtt látogatott el a megyei kórház gyermekosztályára, hogy ott személyesen adja át az összegyűlt 200 ezer forintot. A konzul azt is elárulta, idén egy játékgyűjtő akcióval is támogatják a gyermekosztályt: a felajánlott játékokat december 19-én, hétfőn adják majd át az itt betegeskedő gyerekeknek.

- Mi soha nem kéregetünk, de minden adományt örömmel elfogadunk, hisz azokat teljes egészében a gyermekekre fordítjuk - fűzte hozzá dr. Szabó Éva főorvos, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriumának elnöke. - Jelenleg folyamatban van egy - a gyermekosztály megújítását célzó, több mint 260 millió forintból megvalósuló - európai uniós projektünk, amelynek keretében nemcsak a külső felületek, de a műszerek és az informa- tikai rendszer is megújul. A szükséges önrészben sajnos vannak hiányosságok, így most minden pluszforrást ide csoportosítunk. A Veszprémi Magyar-Finn Egyesülettől most kapott támogatásból emellett néhány speciális, elektromos hőmérő készüléket is vásárolunk, amelyek hosszú távon is pontos adatokkal szolgálnak majd. Nem úgy, mint a boltban is kapható általános hőmérők - fűzte hozzá a főorvos. 

 

A játékadománynak mindig nagyon örülnek - számos alkalommal kapnak magánszemélyektől is -, mivel a gyerekosztályon egyfelől gyorsan kopnak, másfelől, ha egy-egy gyerek nagyon ragaszkodik valamelyik darabhoz, akár haza is viheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!