Kinek kell kifizetni?

Bár Matolcsy György minden korábbi híresztelést megerősített a Széll Kálmán-terv 2.0 új adóival kapcsolatban, a fogyasztók szempontjából legfontosabb kérdésre - ki és miként fogja ezt megfizetni? - nem adott egyértelmű választ.

zaol.hu

Továbbra sem tudjuk például, a júliustól bevezetendő telefonadót pontosan hogyan számítják: az előfizetéshez tartozó percek díjához adnak-e két forintot, vagy a valóban lebeszélt időt terhelik, és vajon a magánszemélyekre vonatkozó havi maximum akkor is érvényes lesz-e, ha egy embernek több előfizetés van a nevén? Ezek persze részletkérdések, jelenleg még az sem világos, hogy a telefonszolgáltatók és a pénzügyi szervezetek továbbháríthatják-e a közterheket (utóbbiak a tranzakciós illetéket és a biztosítási adót) az ügyfelekre. A miniszter szerint ezt a verseny akadályozza majd meg, jóllehet a múlt héten a kormányfő még szabályozó eszközökről beszélt.

Mindenesetre kevés rá az esély, hogy a piaci szereplők maguktól lenyeljék a sarcot, az ügyfél meg így is, úgy is telefonál és bankol, kézenfekvő tehát a megoldás. Abban persze van igazság, hogy az új tételek önmagukban nem rengetik meg a családok költségvetését. Önmagukban nem, de a többivel együtt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!