A Fidelitas Veszprémben mutatta be ifjúságpolitikai programját

Veszprém - Két héten belül befejeződik a Fideszben az egyéni jelöltek meghallgatása, december 12-én az országos választmány véglegesíti az egyéni körzetben induló Fidesz-KDNP-s jelöltek listáját. Ezt követően, a jövő első felében áll fel a megyei és az országos lista.

Varga Domokos Péter

A Gyurcsány-Bajnai korszak rövid és hosszú távon egyaránt komoly veszélyeket jelent Magyarországra. A rövid távú veszélyek közé sorolta, hogy a kormány által előterjesztett költségvetés és az IMF-el kötött hitelszerződés gyakorlatilag az utolsó forintokat sajtolja ki a magyar emberekből. Szijjártó Péter emlékeztetett arra, a költségvetésbe kis híján a kétharmaddal megnyirbált gyermekétkeztetési támogatás került bele. Ezt csak az ellenzék és a sajtó nyomására sikerült kivetetni a büdzséből, de a gyermekek iskolatejjel való ellátására már csak fele akkora összeg jutott, mint az elmúlt esztendőben. Az önkormányzati és oktatási normatívák csökkentése újabb iskolák összevonásához, bezárásához vezethet. A megszorítások, melyekre a kormány a politikáját építi, viszont hosszú távon veszik el az országtól a növekedés lehetőségét, mert a fogyasztás visszaeséséhez vezetnek, ezáltal még nehezebb helyzetbe kerül a termelő szféra, ami ismét csak növeli a munkanélküliséget. Gazdasági növekedést csak munkából lehet elérni - szögezte le az elnöki stábfőnök. Azaz a Gyurcsány-Bajnai korszak elveheti a jövőt a fiataloktól - állapította meg Szijjártó Péter. A fiataloknak elemi érdeke, hogy visszakapják a jövőt, ehhez pedig váltásra és változásra van szükség.

Épp itt volt az ideje annak, hogy egy világos, tiszta hang mutassa meg, milyen jövőre számíthatnak a fiatalok akkor, ha az ország úgy dönt, ismét polgári kormány kezébe adja az irányítást - vezette be az ifjúságpolitikai stratégia bemutatását a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Lapunk kérdésre Szijjártó Péter elmondta, a Fidelitas jelenlegi parlamenti képviselői nyújtottak olyan teljesítmény a parlamenti munkában, amely megalapozza, hogy az új országos listán a most aktív Fidelelitas-tagok közül többen is jó helyen kapjanak. A Fidesz vezetőinek figyelmébe ajánlott személyek között veszprémi is van.

Az Új nemzedék című programról Mihalovics Péter, a Fidelitas programalkotásért felelős alelnöke beszélt. Elmondta, helyzetértékelésen alapul a vitairat. A koncepcióban egy olyan országot képzelnek el, ahol a fiatalok úgy gondolkodnak, hogy „teszünk Magyarországért, hiszen Magyarország is tesz értünk”. Egy olyan ország vízióját vázolták fel, amelyben minden fiatal hozzájut a tudáshoz, az általa megszerzett tudással munkát is kap, amelyből pedig el is tudja tartani a családját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!