A folytatás nehezebb lesz - Kerekasztal beszélgetés a Veszprém Aréna működéséről

<b>Veszprém</b> - Nyitó évében a budapesti Papp László Sportarénában nyolc hónap alatt nyolcvan rendezvényt tartottak, a Veszprém Arénában öt hónap alatt negyvennégyet.

Varga Domokos Péter

Szauder Rita, a Veszprém Aréna ügyvezető igazgatója mondta ezt el ma a csarnok múltjáról, jövőjéről rendezett kerekasztal-beszélgetésen. Az idei évre tervezett rendezvények között megemlítette többek között a légvárvilág játszóházat, Mickey Magic Show-t, a Mojszejev Balett műsorát, a Pannon Várszínház Képzelt riport előadását, egy lovasgálát, Halász Judit koncertjét. 

A csarnok megépítésében nagy szerepet játszott, hogy  az MKB KC jelenleg Európa egyik legjobb kézilabda csapata - ezt Göttlinger László, az arénát üzemeltető Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta. 

A csapat otthona a Veszprém Aréna lett, egy évben van legalább nyolc alkalom, melyet az előre lekötött meccseikhez kell igazítani. Az intézmény költségvetése 310 millió forint, a cél, hogy nullszaldóra hozzák ki. Az üzemeltetési költség 130-150 millió forint közé esik. 

- Az arénába való beköltözésnél bizonyos kockázatokat előre fel kellett vállalni. A többletköltségek adottak és bizonyosak, a többlet jegybevétel viszont nem  bizonyos - ezt Magyarády Péter, az MKB Veszprém KC gazdasági és operatív elnöke fejtette ki. Ha a csapat a BL-ben nem jut be a legjobb nyolc közé, akkor a csarnok használatára ráfizet - indokolta állítását klubelnök. 

Az Aréna sikeresen pozícionálta magát, a folytatás nehezebb lesz  hívta fel a figyelmet Porga Gyula, Veszprém alpolgármestere. 

- Hogyan értelmezendő az a kijelentés, hogy nullszaldós a csarnok, holott többszáz milliós városi támogatást kap? -  érdeklődött lapunk. 

- Tizenöt éven keresztül évente 300 millió az építési kölcsön tőketörlesztése, ezt állja a város, mellette netto 220 millió forintért megvásárolta az üzemidő hetven százalékát. Ezen felül csak a bevételeinkkel gazdálkodhatunk, ezt a költségkeretet nem léphetjük túl - válaszolta Göttlinger László. 

Azt is elmondta, az MKB KC a csarnokot piaci áron használja, emiatt az intézménynek kiadása nem keletkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!