A gyilkosság után - Lesz meccs! Jön Putics és Fazekas!

<b>Veszprém</b> - Nem kívánja elhalasztani a vasárnapra kiírt Bajnokok Ligája-mérkőzést a gyászoló MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata.

MTI

- A csapat tagjainak egyöntetűen az a véleménye, hogy ne kérjünk halasztást, és a spanyol Ademar León elleni BL-mérkőzésünket az eredetileg kitűzött vasárnapi időpontban játsszuk le - mondta a T-Mobile Sporthír Szolgálatának Mocsai Lajos vezetőedző a hétfői erőnléti edzés után. 

- A játékosok úgy gondolják, hogy a fájdalom és az együttérzés még jobban összekovácsolta az együttest, és ez erőt adhat számukra, akaratukat megtízszerezheti. Kitartásuk és bátorságuk előtt tisztelegnem kell.

Mocsai Lajos beszámolt arról is, hogy a csapat mindenképpen gyors erősítésre szorul, ezért mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a kapus és az átlövő posztokon napokon belül sikerüljön megtalálni a harcképtelenné vált Ivan Pesic és Zarko Sesum helyettesítőjét. 

Ennek előkészítéséhez a Magyar Kézilabda Szövetség segítségét kérték. 

Az MKB Veszprém azt is tervezi, hogy a német Gummersbachtól már most és nem nyáron szerzi meg a kapus Fazekas Nándort, míg a Barcelonánál kölcsönben szereplő Putics Barnát visszahívja.

Az MKB Veszprém tervezett programja

február 15.: Veszprém-León (spanyol) (BL-középdöntő) 
február 18.: Veszprém-Tatabánya (NB I-es mérkőzés) 
február 22.: Montpellier (francia)-Veszprém (BL) 
február 28.: León-Veszprém (BL) 
március 7.: Veszprém-Montpellier (BL)


A veszprémi klub román válogatott beállósát, Marian Cozmát vasárnap hajnalban, egy veszprémi szórakozóhely előtt szíven szúrták, a 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette. 

A csapat másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett, de azóta már mindketten túl vannak az életveszélyen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!