A társadalom segítői - Önkénteseket díjaztak a Vöröskereszt világnapján

Veszprém - Komoly múltja és jövője van a Vöröskeresztnek, hiszen látjuk a társadalomnak egyre nagyobb szüksége van a munkájukra. Nagyon fontos, hogy minél több fiatal csatlakozzon ehhez a közösséghez.

Mátyus Tamás

E szavakkal köszöntötte Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke, a Vöröskereszt és Vörös félhold Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen a szervezet jelen lévő önkénteseit.

- Ez a nap most azokról szól, akik egész évben önként, szabadidejüket sem sajnálva másokon igyekeznek segíteni. Nagyon fontos a tevékenységük, ezért is lényeges, hogy munkájukért megkapják az elismerést - vélekedett Lasztovicza Jenő a megyeháza dísztermében rendezett ünnepségen.

Grubert Roland, az Ifjúsági Vöröskereszt elnöke beszédében hangsúlyozta: a szervezetre most a nehezebb gazdasági helyzetben talán még nagyobb feladat és felelősség hárul, hiszen egyre több a segítségre szoruló miközben egyre kevesebb a segítséget adni tudó. 

- Az eddigieknél is nagyobb összefogásra van szükség ahhoz, hogy segíthessünk a bajba jutottakon - zárta köszöntő beszédét az elnök. Ehhez csatlakozva Búzási István a megyei Vöröskereszt elnöke kiemelte: a segítség nyújtásnak társadalmi méretűnek kell lennie, ennek megvalósításában pedig az önkéntesekre nagy feladat hárul.

Az ünnepségen átadták a vöröskeresztes munkáért járó arany-, ezüst és bronz fokozatú kitüntetéseket. A rendezvényen a Bonita társastáncklub valamint a Csermák Antal Zeneiskola növendékei adtak műsort.

A Magyar Vöröskereszt legmagasabb kitüntetését, a hosszú, évtizedes kiemelkedő munkáért járó Csillagrendet dr. M. Tóth Antal főorvos, egyetemi tanár vehette át, aki 1962 -óta tagja a Vöröskeresztnek és közel negyven éve vesz részt a véradásszervezés oktatásában. 1992-2004 között a megyei szervezet elnöke volt, jelenleg a véradásszervezés országos szakmai és módszertani oktatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!