A veszprémi vegyeskar is fellépett a Dvorák-maratonon

<b>Budapest</b> - Veszprém Város Vegyeskara is fellépett a Budapesti Fesztiválzenekar, <em>Fischer Iván</em> művészeti vezető által szervezett Dvorák-maratonon a Művészetek Palotájában.

Balla Emőke

A tavaly megrendezett első zeneszerzői maratonon kora reggeltől késő estig koncertek sora mutatta be Csajkovszkij munkásságának legjavát. 

Idén a népszerű cseh komponista, Antonín Dvorák került fókuszba, muzsikáját a a szombati programban tizenegy koncerten élvezhette a közönség. 

Fischer Iván, a maraton művészeti vezetője úgy állította össze a műsort, hogy abban szerepeljenek az életmű legnépszerűbb darabjai, de olyan különlegességek is, mint (magyarországi bemutatóként) A kísértet-menyasszony című dramatikus kantáta, válogatás Dvorák ritkán hallható dalaiból és kórusműveiből vagy a Legendák négykezes zongoraváltozata. 

A Budapesti Fesztiválzenekar meghívására Veszprém Város Vegyeskara is fellépett a Dvorák maratonon. A Fesztivál Színházban este hat órakor kezdődő koncerten Dvorák A természet dalai című ciklusát szólaltatta meg a cappella (zenekari kíséret nélküli énekes mű). 

Az Erdélyi Ágnes karnagy irányításával és cseh korrepetítorral készült énekkar cseh nyelven adta elő a dalciklust. Az énekesek örömmel vettek részt a maratonon, a meghívás elismerés számukra. 

Veszprém Város Vegyeskarát a közeljövőben is több fellépés várja: április 15-én a Művészetek Palotájában az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral együtt Liszt Ferenc Koronázási miséjét szólaltatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!