Az MSZP nyílt levele Orbánéknak a veszprémi nyugdíjbiztosítóban történt eset után

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja nyílt levélben vonja felelősségre Orbán Viktort és Selmeczi Gabriellát a szerdai eset kapcsán, amikor egy rokkant férfi szíven szúrta magát, miután megtudta, hogy rokkantsági nyugdíját jelentősen csökkentik.

Napló Online

Nyílt levél Selmeczi Gabriellának és Orbán Viktornak

Budapest - Miért kellett eddig várni? A valamikori nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott nemrég riogatással vádolt meg, amikor azt mondtam, hogy tömeges tragédiákat fog okozni az Orbán-kormány hatástanulmányok nélküli, a szakma számításait teljesen figyelmen kívül hagyó, a rokkantak és megváltozott munkaképességűek ellátásának átalakítása. Én lennék a legboldogabb, ha nem lett volna igazam, de a szociológia tudomány és nem csak érzelmi kérdés. A számok nem hazudnak.

A veszprémi eset nem az első és sajnos nem az utolsó tragédia, amit elszenved a nemzet az Önök minden szakértelmet nélkülöző nyugdíjátalakítása miatt. Az Önök ”stratégiája” a működő nyugdíjrendszer szétverése, új rendszer sehol sem fedezhető fel a koncepciójukban. A felelőtlenség, az átgondolatlanság, a politikai érdekek miatt még a szakmai minimumot is sutba dobó, embertelen megszorítások menthetetlenül vezettek ehhez a végkifejlethez.

Hiába figyelmeztettem Önöket lassan egy éve rendszeresen, hiába emlékeztettem Önöket a szakmai kritériumokra, hiába hoztam el a szakma legjelesebb képviselőinek hatástanulmányait, hiába kértem, hogy hallgassanak az évtizedek óta felhalmozott tudásra, tapasztalatra.

Most meg kell fizetniük a vakságuk, tanulatlanságuk, felelőtlenségük, elvtelenségük, önhittségük miatt bekövetkező tragédiák árát.

Önök a felelősök mindezért!

Tisztelt Orbán Viktor!

Igen, miniszterelnök úr, az Ön felelőssége az, hogy egy méltatlan feladatra megtalálta a megfelelő személyt, aki szakmai alkalmatlanságával, hozzá nem értésével kiszolgálója volt az Ön politikai akaratának.

Az Ön felelőssége, hogy nem volt hajlandó és ma sem hajlandó egyeztetni senkivel, legyen az a szakma képviselője, szakszervezet vagy ellenzéki szakpolitikus.

Az Ön felelőssége, hogy eltűrte, hogy bár a szakma számtalan alkalommal cáfolta számításokkal, tanulmányokkal, évtizedek alatt összegyűjtött tudással, tapasztalattal szerzett ismeretekkel Selmeczi Gabriellát, Ön mégis posztján hagyta, amíg el nem végezte a piszkos munkát.

Kedves Selmeczi Gabriella!

Az Ön felelőssége, hogy bár tudta, amit csinál, az ellenkezik a szakma minden eddigi ismeretanyagával, mégis ragaszkodott a posztjához és ragaszkodott a nyilvánvalóan hamis, hazug, a gazemberséget súroló elképzeléshez.

Önök a legelesettebb réteget sodorták végső elkeseredésbe. Önöknek kell elszámolniuk tettük következményeivel!

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!