Bántalmazhatták a másfél éves devecseri kisfiút

Devecser - Tanúmeghallgatásokat tartanak a rendőrök a vasárnap elhunyt kisfiú halálával kapcsolatban és szakértőkkel konzultálnak - tájékoztatott a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Munkatársainktól

Frankó Marianna elmondta, hogy a megyei főkapitányságh halált okozó testi sértés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A tragikus ügy előzményeiről lapunkban már beszámoltunk

Február másodikán a devecseri ügyeletes orvoshoz vitte el az eszméletlen állapotban lévő kisfiát egy férfi, aki azt mondta, hogy kisfia játék közben az ágy sarkába ütötte be a fejét, de csak most lett rosszul, amikor altatás közben ringatták. Mentőhelikoptert hívott a körzeti orvos, az eszméletlen kisfiút a győri megyei kórházba szállították. Az ajkai kapitányság segítségnyújtás elmulasztása gyanúja miatt indított büntetőeljárást, amit a kisfiú halála után a megyei főkapitányság folytat.

A devecseri utca kihalt délidőben. Csengetünk a fiatal család házának ajtaján, de nem nyit senki ajtót. Próbálkozunk a szomszéd háznál, úgy tudjuk, itt laknak a nagyszülők, de itt sincs senki otthon. Az utcán csak egy középkorú nővel találkozunk, aki ismeri ugyan a családot látásból, de semmit nem tud a történtekről.

Feljebb az utcában, egy kiskocsmában találjuk meg Orbán Józsefet, Tamáska nagyapját. Hajlandó beszélni velünk, de előre bocsátja: nem tud semmit. Azon a végzetes napon éppen innen, a kocsmából ment haza. A lakásban a feleségét találta, mondja, amint a véres gyereket mosdatja. A nagyapa felkapta a kicsit és orvoshoz rohant vele. A többi már ismert. József azt mondja, a fia Ausztriában van lomtalanításon, a menye, Zsanett az anyjánál van. Tamáska volt az egyetlen gyerekük, Józseféknak az egyetlen unokájuk. A nagyapának a fiatalok azt mondták, a gyerek hanyatt dobta magát a tévé előtt. "Nem tudok semmit" - ismétli meg a nagyapa búcsúzóul. Elköszönünk, az ajtóban még visszhangzik elköszönő mondata: minden jót...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!