Defibrillátor az egyetemen

<b>Veszprém</b> – Defibrillátort helyeztek el a Pannon Egyetem I épületének portája mellett. Ez az első életmentésre alkalmas készülék a városban, amelyhez szükség esetén bárki hozzáférhet.

Martinovics Tibor

Az életmentő eszköz beszerzését az egyetem Műszaki Informatikai Kara finanszírozta, ami nem véletlen, hiszen a karon a hirtelen szívhalál okainak kutatására már évek óta nagy hangsúlyt fektetnek. 

Kiss Attila, a veszprémi mentőállomás vezetője lapunk kérdésére elmondta: nagyon fontos lenne, hogy az egyetem példáját követve a közeljövőben egyre több nagy forgalmat lebonyolító nyilvános helyen, intézmények, szórakozóhelyek közelében elérhető legyen egy-egy ilyen készülék. 

A félautomata defibrillátor használata egyszerű, érzékeli a beteg állapotát, ha kezelője rendelkezik az elsősegélynyújtás alapismeretivel a készülék révén szükség esetén életek menthetők meg – fogalmazott Kiss Attila. 

A hétfőn tartott átadó ünnepségen jelen volt Dr. Friedler Ferenc, az egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja, Czaun János alpolgármester és dr. Tótth Árpád a megyei kórház orvos igazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!