Döbbenet a pápai focipályán - Fotóval!

Ajka - A 64. percben történt. A kapus és a támadó ütközése után a közelben állók kétségbesetten integetni kezdtek, többen rápillantottak a földön fekvő játékosra és azonnal elfordultak.

Novothny Ottó

A szurkolók hirtelen elhallgattak, döbbenten nézték, ahogy a mentősök azonnal a pályára rohannak. Kinyílt a nagykapu, a mentőautó lassan gördült az eset közelébe. Az ajkaiak cserekapusa hatalmas sprinttel érkezett a kispadhoz, már menet közben mezt cserélt, felhúzta kesztyűjét, ő is közelről látta csapattársát, tudta, hogy nem tudja folytatni a játékot.


Grőber Ádám, az ajkaiak kapusa egyelőre a veszprémi kórházban lábadozik, de szeretne minél előbb visszatérni a pályára
(Fotó: Zwicker Tamás)

- Gyorsan történt minden - idézte fel a történteket Grőber Ádám, az FC Ajka NB II-es labdarúgó csapatának kapusa a veszprémi kórház baleseti sebészetének társalgójában. 

- Éreztem az ütődést, aztán fel akartam állni, de minden csupa vér volt. Odanyúltam a fejemhez, de nem találtam az arcomat. Fájdalmaim nem voltak, de gondoltam, hogy nagy a baj.

A Lombard Pápa-FC Ajka találkozón a hálóőr arca és Bali Péter térde találkozott a vetődést követően.
 
- Péter már telefonált - folytatta a mesélést a sportoló, aki sérült arcában a szemét már résnyire tudja nyitni. Megkérdezte, hogy érzem magam és javulást kívánt. Véletlen eset volt, semmiféle harag nincs bennem.
 
- Feltételezem a család is kellőképpen megijedt.

- Borzasztóan néztem ki, azonnal a pápai kórházba vittek. Ott a röntgen közben is ömlött a vérem, miközben forgolódnom kellett az asztalon, igyekeztem törölgetni magam. Aztán közölték, hogy a gépük sem túl jó, szakember sincs, jobb, ha Ajkára megyek. 

Apuék autóval visszavittek a pályára, összeszedtem a cuccomat, aztán elmentünk Veszprémbe. Itt aztán azonnal megvizsgáltak, befektettek, és Nagy Attila doktor úr azóta meg is operált. Remélem a nehezén túlvagyok.
 
- Hirtelen lecsökkentek az elfoglaltságok, vagyis van idő gondolkodni.

- Rengeteg minden forog a fejemben. Persze minél előbb játszani szeretnék, de az ebben a szezonban már nem valószínű. Azon is sokat jár az agyam, hogy mi lesz velem. Két hónapig teljes a sportos eltiltásom, addig talán az egészet el tudom felejteni. Remélem félni sem fogok.
 
- Szerdán ki telefonált először a Gyirmót elleni meccs után?

- Édesapám hívott fel, sajnálom, hogy kikaptunk. Szurkolok a csapatnak és Jánosa Tibornak a kapuban különösen. Őszintén szorítok, hogy remekeljen, hiszen vagyunk olyan jó viszonyban, hogy ne legyen közöttünk feszültség.
 
- A következő hazai meccset már élőben nézheti.

- Természetesen nagyon jól esett, hogy a fiúk bejöttek látogatni, a barátnőm is minden nap itt van. Legkésőbb jövő hét elején hazamehetek, az orvosok szerint maradandó nyoma nem lesz a dolognak. Utókezelések lesznek, de igyekszem minél hamarabb visszaállni és folytatni a gyakorlásokat.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!