Fejlesztenék a fürdőszolgáltatásokat

Balatonalmádi - A képviselők elfogadták azt a javaslatot, miszerint élményfürdő tervét készítteti el a város a Wesselényi strandra, a konkrét lépésekről a következő testületi ülésen döntenek.

Halmos György

A tervek és engedélyeztetési eljárás tízmillió forintba kerül, az aquatorium megvalósításának költsége eléri a nettó 660 millió forintot. A tervek szerint több csúszdát, látványelemeket, sportpályákat, medencéket, fürdőházat alakítanának ki. 

Dr. Kutics Károly képviselő, a gazdasági bizottság elnöke arról beszélt, hogy becslésre alapozott számítások szerint, ha a költség nagy részét hitelből fedezné a város, akkor tíz, ha a felét pályázati forrásból tudná biztosítani, akkor öt és fél év alatt térülne meg a beruházás. 

A testület elfogadta a város költségvetésének első félévi teljesítéséről szóló tájékoztatást. Elhangzott, hogy a strandbevétel 109 millió forint lett a tervezett 87 helyett. 

A képviselők jóvá hagyták a város közoktatási minőségirányítási programját. Ugyanakkor nem írnak ki pályázatot a szökőkút elnevezésére, és nem kívánnak új testvérvárosi kapcsolatot létesíteni török településsel. 

A napirendi pont tárgyalása kapcsán felvetődött, hogy igény lenne erdélyi településsel való testvérvárosi kapcsolat kialakítására. Megszavazták, hogy a vörösberényi temető felújítási munkálataira 5,3 millió forintos pótköltségvetést biztosítanak. 

A testületi ülés előtt Keszey János polgármester gratulált Vadnai Benjaminnak, aki a Szlovéniában rendezett júliusi Optimist Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, ezzel minden idők eddigi legjobb magyar eredményét érte el ebben a hajóosztályban.
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!