Iskolabezárás nélkül a megyében

<b>Megyei körkép</b> - Nem zártak be iskolákat és a közeljövőben nem is terveznek a megye legtöbb településén, derült ki a teljesség igénye nélkül készült körkérdésünkből.

Munkatársainktól

Pápán, Sümegen, Balatonalmádiban és Tapolcán az elmúlt években nem volt szükség oktatási intézmények bezárására, és a következő tanévben nem is tervezik ezt, tudtuk meg az önkormányzatok illetékjeseitől. 

A megyeszékhelyen 2007-ben vontak össze két iskolát, a Cholnoky és a Nagy László általános iskolákat, a következő tanévben nem terveznek további összevonásokat - tájékoztatta lapunkat Szauer István, az oktatási és sport iroda vezetője.

Várpalotán csak formális összevonás történt - válaszolta kérdésünkre Puklicsné Nagy Viktória , az öt általános iskola két székhelyiskola és három tagintézményeként működik tovább két éve. Ez inkább csak előnyökkel jár, a szakos tanárok ugyanis adhatnak órákat a tagiskolákban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!