Kedvező pozícióban Veszprém

Veszprém - Megyénkben Veszprém térsége van a legjobb munkaerő pozícióban, a kedvező helyzet ellenére mégis több mint 200 munkalehetőséget kínáltak az érdeklődőknek a keddi állásbörzén.

Tremmer Tamás

Évek óta hagyomány, hogy a tavasz során a megye több pontján állásbörzét tartanak. Balatonfüred és Pápa után most Veszprém került sorra. A rendezvény célja, hogy összehozzák a munkahelyet kereső embereket és a munkahelyet kínáló munkáltatókat, illetve a jelenlévőkkel jobban megismertessék a munkaügyi szervezet szolgáltatásait.

Katonáné Bellovits Andrea, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója köszöntőjében kifejtette, Veszprém térségének munkaerő-piaci helyzete a földrajzi elhelyezkedése miatt speciálisnak mondható. Egyrészt a megyeszékhelyi pozícióval összefüggő lehetőségek, másrészt a Balaton közelségéből adódó idegenforgalmi kereslet egyaránt kedvezően befolyásolják a kistérség munkaerő-piaci helyzetét.

Jáger László, a veszprémi kirendeltség vezetője elmondta, az állásbörzén 28 munkáltató több mint 200 álláshelyet kínált az érdeklődőknek, alap-, közép-, és felsőfokú végzettségűt (például villamos-, és gépészmérnököt) egyaránt kerestek.

Lapunk úgy tudja, a veszprémi munkaügyi kirendeltség elköltözik, amit kérdésünkre Katonáné Bellovits Andrea megerősített, az ügyfeleket jövő héttől már az Óváros téren fogadják.

 

Veszprém foglalkoztatási körzetben a negyedév végén 3180 volt a regisztrált álláskeresők száma, ami 13,3 százalékkal kevesesebb az egy évvel korábbi állapothoz képest. A megye kilenc foglalkoztatási körzetét tekintve Veszprém térségének átlagos mutatója évről évre a legkedvezőbb. Március végén a térség gazdaságilag aktív népességének 7,7 százaléka volt a nyilvántartott álláskereső az egy évvel korábbi 9,1 százalékkal szemben. A térség munkaerő-piaci pozíciója kedvezőbb a megyei átlagnál, a megyei ráta ugyanis 10,3 százalékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!