Két üzemet bezárnak, ingázás lesz

Körmend, Jánosháza - Korábban csak 15-20 dolgozót érintő létszámleépítésről, pénteken már üzembezárásokról nyilatkozott Csillag Balázs, a Car-Inside Kft. ügyvezetője.

Burkon László

Négy üzeméből kettőt bezár a Vas és Zala megyében autómárkák üléshuzatait gyártó Car-Inside Kft. - tudta meg a távirati iroda a társaság ügyvezetőjétől, Csillag Balázstól. Egy hónapja lapunknak még úgy nyilatkozott az ügyvezető, hogy csupán kisebb létszámleépítés lesz Jánosházán, most viszont arról számolt be, hogy a tulajdonos, a németországi Prevent konszern úgy döntött, szeptember végéig bezárja a Lentiben és a Jánosházán lévő üzemet, a termelést az áttelepülést vállaló dolgozókkal Körmenden és Nagykanizsán folytatja tovább. A júliusban még négy településen 800 embert foglalkoztató cég létszáma szeptember végére a két városban összesen 500-ra csökken. A bezárásra ítélt két üzemből a termelés áttelepítése a jövő héten indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!