Kislőd, a bővülő település

Kislőd - A folyamatosan fejlődő kisközségben az utóbbi időszakban sorra épülnek a családi házak.

Tóth B. Zsuzsa

Az önkormányzat korábban néhány év alatt 13 millió forintból már kialakított kilenc építési telket. Azokból mostanra hat területnek van gazdája és abból négy beépült. A korábbi években azon dolgoztak, hogy a területekkel lehetőséget biztosítsanak a fiataloknak a letelepedésre. Az iskola így stabilan működik 90 fővel és nyolc osztállyal, az óvoda két csoportjában negyven kisgyermek nevelkedik. A felsőoktatásban részt vevők ösztöndíjat kapnak, az időseket a szociális étkeztetés segíti.

Az idei évben 157 millió forintból gazdálkodott a település, ebből közel ötvenmilliós volt a tavaly elkészült múzeum épületének utófinanszírozása. Régi terv volt a falu leghosszabb és legrosszabb állapotú utcája, a Kossuth utca aszfaltozása. Az szintén elkészült az idei évben. Több mint nyolc milliót költöttek rá, önerőből. A településközpont tovább szépült, lassan visszanyeri száz évvel ezelőtti arculatát. Most az óvoda előtti kovácsoltvas kerítés készült el helyi vállalkozók munkájával, a régi kerítés mintájára. Elé pihenő padokat is készítettek a környező épületek stílusában. Továbbá kisebb felújítások, javítások szintén készültek. Árkokat tisztítottak ki és járdafelújítás is volt ebben az évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!