Konkrét előnyökkel jár - Dán liberális képviselő kampányolt az EU mellett

Veszprém - A helyi pártviszálykodás helyett a kampányomban én arra szeretném felhívni a figyelmet, az Európai Unióban mit és hogyan lehetne másként csinálni. Az Európai Parlament liberális csoportjának dán képviselője mondta ezt ma a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

Varga Domokos Péter

Johannes Lebech hazájában korábban már volt elnöke a liberális pártnak, valamint kormányzati pozíciót is betöltött. 

Közölte, mivel uniós választásról van szó, ő több európai országban is kampányol, mindenütt a helyi liberális jelölt mellett, csupán a kampányzáróját tartja Dániában. 

Azt javasolta a polgároknak, szavazzanak az SZDSZ listavezetőjére, Szent-Iványi Istvánra, mivel az általa képviselt értékek jelentik Európa jövőjét. 

Az euroszkepszissel és a nemzeti irányba tolódó politikával szemben az európai együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Több olyan problémát sorolt fel, melyekre csak közösen lehet megoldást találni. 

Ilyenek a széndioxidkibocsátás korlátozása, a keleti irányból érkező gázszállítás biztonságának garantálása, a bevándorlók helyzetének rendezése. 

Ehhez a munkához az Európai Parlament liberális csoportjának szüksége van a magyar szabadelvű pártra, az SZDSZ-re - zárta tájékoztatóját Johannes Lebech. 

- Mi az európai parlamentben építeni akarjuk az uniót, nem rombolni - tette hozzá dr. Szalay András, az SZDSZ veszprémi elnöke, az Európai Unió Régiók Bizottságának tagja. 

Majd személtetve az uniós tagság előnyeit, bemutatt az EU-s egészségbiztosítási kártyáját, melynek birtokában a közösséghez tartozó országokban mindenkinek ugyanolyan minőségű egészségügyi ellátás jár, mint az anyagországiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!