Közel százezren szavaztak

<b>Budapest</b> - Az Év kórháza 2008 szavazás környzet és tisztaság kategóriáját a zirci városi kórház nyerte, az intézmények összesített versenyében pedig a harmadik helyen végzett. A díjakat ma adták át a Tudományos Akadémián.

Martinovics Tibor

A Házipatika.com indította, az összes hazai egészségügyi intézményt felölelő versenyre rekordszámú szavazat érkezett. Kilencvenegyezren elsősorban betegek, illetve betegszervezetek gondolták úgy, hogy véleményt formálnak az általuk ismert gyógyintézményekről.  

A zirci kórház a kétszáznegyven intézmény versenyében lett harmadik, a meghirdetett öt kategória mindegyikét figyelembe véve is a legkisebb díjazott kórház. 

- Nagyon fontos erkölcsi elismerés ez nekünk, amiben minden egyes dolgozónak meg van a maga szerepe. A ránk adott szavazatok azt mutatják, a finanszírozási nehézségek és az egészségügyi rendszer problémái ellenére - igenis érdemes és lehetséges - uniós színvonalú ellátás nyújtani - válaszolta kérdésünkre dr. Tótth Árpád

A kórház igazgatója hangsúlyozta, az elismerést igyekeznek majd minden lehetséges fórumon felhasználni arra, hogy tovább fejlesszék az intézményt. 

- A különböző pályázatokon feltüntetjük majd az elért eredményünket, ha másként nem is, érzelmileg biztos figyelembe veszik majd az elbírálásnál - vélekedett az igazgató. A kórház egyébként az erkölcsi elismerés mellett értékes számítástechnikai eszközzel is gyarapodott. 

Négy évvel ezelőtt indult útjára  az Év Kórháza internetes szavazás, amely vállaltan egy szubjektív véleményt tükröz, mégis az elmúlt évek alatt komoly rangot vívott ki magának, hiszen egyre fontosabb, maguk a betegek mit gondolnak az egészségügyi szolgáltatókról.  Az Év kórháza 2008 címet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház kapta meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!