Lakásában lőtt egy vadász, majdnem a szomszédot találta el

Szombathely - Lakásában adott le véletlenül lövést sörétes fegyveréből egy vadász Szombathelyen, a lövedék a szomszédos lakás fürdőszobájának ajtajában állt meg - erősítette meg az MTI értesülését pénteken a rendőrség.

MTI

A vadász elmondása szerint eladáshoz készítette elő a fegyvereit, egy golyós és három sörétes puskát, és eközben sült el az egyik sörétes fegyver - tájékoztatott Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
A lövedék keresztülhaladt a vadász lakásának bejárati ajtaján, a lépcsőházon, majd a szemközti szomszéd lakásának bejárati ajtaján, s végül a sörétek a fürdőszoba kitárt ajtajában álltak meg.
   
A Nyugat.hu internetes portál értesülése szerint az említett lakásban egy huszonéves szombathelyi fiatalember a számítógépe előtt ült. Ha a fürdőszoba ajtaja nincs nyitva, őt találják fejmagasságban a lövedékek.
   
Kazmar Enikő ezzel kapcsolatban annyit közölt: a lakásban valóban otthon tartózkodtak, de személyi sérülés szerencsére nem történt. Elmondása szerint a vadász az egyik fegyveren "ürítő mozdulatot" hajtott végre, ekkor dördült el a lövés.
   
A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt büntetőeljárást indított, a fegyvereket lefoglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!