Lassabban a testtel!

Veszprém - Utólag nehéz megállapítani, hogy a busz tényleg nagy sebességgel közelítette-e meg a gyalogátkelőhelyet, olvasóink mindenesetre ezt tették szóvá.

Tremmer Tamás

Levelükben Tróbert Renáta és Varga Nóra úgy fogalmaztak, hogy reggel a Jutasi úti Sparhoz tartottak a három gyermekükkel, a gyalogosátkelőhöz érve megbizonyosodtak róla, hogy semmilyen autó nincs a közelben. Egyikük a két gyermekét terelgette, a másikuk pedig babakocsival tolta a babáját. Már a gyalogosátkelő felén is túl voltak, amikor feltűnt egy busz a vasútállomás irányából, ami lassítás nélkül igyekezett az egyébként néhány méterrel odébb lévő buszmegállóba. Ha nem kezdenek el rohanni, merthogy a busz nem lassított, akkor nagy baj is történhetett volna.

Az esetet szóvá tették a Naplónak. Szerencsére tudták a busz forgalmi rendszámát is, így azonnal a Balaton Volánhoz fordultunk. Közben kiderült, a cégnél már ismerték az esetet, a levelet oda is kézbesítették.

A társasághoz intézett bejelentést természetesen kivizsgálta a Volán-társaság vezetése, erről a panaszosokat is értesítették. A Csima László vezérigazgató által írt levélben az áll, hogy a jelzett autóbusz vezetője a hölgyek által leírtakra emlékezett, azonban ő úgy érezte, közlekedésével nem veszélyeztette a gyalogátkelőhely biztonságát. Amennyiben mégis riadalmat keltett, úgy elnézésüket kéri, ez nem állt szándékában.

A vizsgálat megállapította, a KRESZ-szabályokban rögzített sebesség mértékét a jármű nem haladta meg.
Természetesen egy adott forgalmi helyzetben a még elfogadható mérték esetenként eltérő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!