Meg akarsz halni? - Fegyverrel rabolt az amazon!

<b>Veszprém</b> - Egy gáz-riasztó pisztollyal kényszerítette a játékterem alkalmazottját a bevétel átadására a harcias amazon.

Mátételki András

Az ügyész által ismertetett vádiratból az derült ki, hogy tavaly szeptember 13-án a 30 éves Sz.-né B. Piroska és társa, a 19 éves K. Richárd bement az egyik veszprémi vadászboltba, ahol a nő vásárolt egy gáz-riasztó pisztolyt. 

Másnap este nem sokkal zárás előtt, 21 órakor, Sz.-né megjelent a Munkácsy utcai sörözőben, ahol már ott tartózkodott K. Richárd. 

Az amazon a játékterem alkalmazottjára fogta a pisztolyt, s a napi bevételt követelte tőle a kasszában több mint 700 ezer forint volt. A fiatalember a felszólításnak nem tett eleget, ezért a nő megfenyegette: Meg akarsz halni? 

Ekkor a teremfelügyelő kicsavarta a nő kezéből a riasztópisztolyt, aki erre kifutott a belső teremből. Nem jutott messzire, mert az egyik vendég az útját állta a kijárat előtt, s nekinyomta a falnak. 

Csakhogy ekkor ott termet K. Richárd, s hátulról tarkón ütötte a férfit. A rablók kifutottak a sörözőből, de három nappal később a rendőrök elfogták őket a Cserhát lakótelep egyik bérelt otthonában, ahol előkerült egy másik fajta riasztófegyver is, amelynek tartásához szintén nem volt engedélye Sz.-nének. 

A szerdai tárgyaláson az elsőrendű vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, míg társa ezt tagadta, mondván semmi köze nem volt a nő akciójához. Részletes vallomást egyikük sem tett. A tanúk viszont úgy látták, hogy rabláskor összedolgozott a páros, hiszen együtt is menekültek el a sörözőből. 

A tárgyaláson kiderült, hogy abban az időben elég sok gyógyszert szedett az első rendű vádlott, ezért a bíró helyt adott az ügyész indítványának, s elrendelte Sz.-né B. Piroska elmeorvosi vizsgálatát. 

A tárgyalást elnapolták április végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!