Megélénkültek a kiskertek

Megyei körkép - Az ünneppel megtoldott hosszú hétvége és főleg a négy nap meleg, csapadékmentes időjárása arra ösztönözte a kerttulajdonosokat, hogy meglátogassák a birtokaikat.

Varga Ibolya

 

Balatonszőlős, Csopak, Balatonfüred határában, de a Somló kisebb birtokain, Badacsonyban, Szigligeten, általában a melegebb, napsütötte területen igen sokan végezték el a kiskertjük tavaszi takarítását. Elgereblyézték az őszről maradt hullott leveleket, megmetszették a szőlőt és a gyümölcsfákat, volt, aki már a lemosó permetezést is elvégezte. A korai ültetésű vetőmagokat és a dughagymát is a földbe lehetett juttatni. A városokban is sokan ezen a hétvégén takarították ki az erkélyüket. Többen a jövő hétvégén akarnak palántákat, virágokat ültetni a balkonjukra. Annak is szemtanúi voltunk, hogy a lépcsőházakból kezdik a szabadba, illetve a nyaralóba vinni a nagyobb méretű cserepes, dézsás dísznövényeket. Ez pedig csalhatatlan jele annak, hogy végre megjött a tavasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!