Megújítják a kikötőt Balatonfüreden

Balatonfüred - A tervek szerint jövő év tavaszára elkészül a Balatonfüredi Yacht Club új kikötője. A nyolcvanmilliós, részben uniós támogatású beruházás keretében a régi, leromlott állapotú épületeket lebontják és átépítik, valamint új hajóhelyeket is kialakítanak.

Martinovics Tibor

A beruházáshoz az Európai Uniótól pályázati úton több mint 30 millió forintos támogatást kapott a BYC. A munkálatok már javában folynak. Újjáépítik, illetve kiszélesítik a kikötő északi és déli részét, a nyugati oldalon pedig a több évtized alatt erősen megdőlt, rossz állapotú épületet lebontják és újat építenek helyette.

Az ötvenes években átadott kikötőben eddig nem történt nagy átalakítás, ezért épp itt volt az ideje a fejlesztésnek, amit a pályázati úton elnyert 39 százalékos uniós támogatás révén várhatóan jövő tavaszra be is fejeznek. Ezzel még nem fejezték be a fejlesztést a sportegyesületnél, tervezik két nagyobb klubépület megépítését is. A Zákonyi utca felőli oldalon már megvalósult új klubházhoz arculatában nagyon hasonló két épület a nyugati kikötőperemmel párhuzamosan épülne fel, míg a harmadik épület a bejárati létesítménnyel párhuzamosan valósulna meg. A fejlesztés becsült összege 350 millió forint, ennek jelentősebb részét szintén pályázati úton igyekeznek biztosítani majd.

 

A vitorlás-sportegyesületnek jelenleg több mint 370 tagja van, a létszám folyamatosan nő, ezért is volt elkerülhetetlen a felújítás és bővítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!