Megváltozott a család szerepe

Veszprém - Milyen az egészséges ember, az egészséges család? - tették fel a kérdést a veszprémi Református egyetemi gyülekezet által szervezett szombati pártaláló és családi napon.

Balla Emőke

Mi a baj a családdal? - Miklya-Luzsányi Mónika erről tartott előadást a Városi Művelődési Központban rendezett programon, majd a kerekasztalbeszélgetésen résztvevők is megfogalmazták: vissza kell állítani a férfi tekintélyét a családban, szükség van kitüntetett alkalmakra, családi rítusokra, közös étkezésekre, beszélgetésekre, a vasárnapot meg kell hagynunk, hogy Istenre és egymásra figyelhessünk.

Elhangzott az is, a mai kor az erős nők és a gyenge férfiak kora, ez a világ a "nőknek van kitalálva", ám a nőknek is tudniuk kell, hogy a családban a férfi a lelki, szellemi vezető, engedni kell, hogy az legyen.

A felgyorsult világban a család szerepe, a gyereknevelés is megváltozott, ehhez kívánt segítséget nyújtani, a kérdésekre választ adni a "Bárka az új világ felé" - Te kit viszel magaddal? című családi nap, mondta Török Ágnes, a református egyetemi gyülekezet lelkésze, aki harmadik éve rendezte meg a tavaszi konferenciát. Lázár Péter drámafoglalkozásai, drámajátékai a családi közösség, a pártalálás kérdéseit feszegették, Máté László egy somogyi ökofalu, Visnyeszéplak újfajta gazdálkodó életét mutatta be. A résztvevőket életpálya tanácsadással, gazdasági válság-tanácsadással, családgondozó szolgálattal várták, de volt könyvvásár és kézműves foglalkozás is.

A családi napot a Napló is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!