MKB: 200 százalékot ígérnek a visszavágóra

Veszprém - Iszonyatosan nehéz mérkőzés vár a veszprémi férfi kézilabdaegyüttesre a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati (17.15) visszavágóján. Az MKB-nak öt gólt kell ledolgoznia a világ legjobbjának tartott BM Ciudad Real ellen hazai pályán.

Horváth Gábor

- Kár érte - fogalmazódott meg a játékosokban és a szurkolókban a tömör vélemény a BL-negyedöntő első mérkőzését követően. Az MKB Veszprém KC múlt hét vasárnap jól teljesített a címvédő spanyol sztárgárda otthonában, a vendégek sokáig remekül tartották magukat, de a címvédő a hajrában mégis öt találatra (29:24) tudta növelni a különbséget.

A hátrány ledolgozása nem lehetetlen, de még a fantasztikus hangulatú Veszprém Arénában is óriási, bravúrkategóriába sorolható feladat lesz. A meglepetésokozás többek között a házi gólfelelős Marko Vujin jó teljesítményének függvénye. 

A BL mesterlövészeinek a rangsorában - Kiril Lazarov mögött - 78 találattal második átlövő ígéri: mindenki kétszáz százalékon hajt majd.
 
- Milyen tapasztalatokat szűrtetek le az első mérkőzést követően?

- Nagyon nehéz a Ciudaddal játszani, csapatuk tele van világsztárokkal. Hombrados kapus ellen sajnos nem sikerült jól teljesítenünk és elkövettünk néhány hibát. Az öt gólos vereség ennek ellenére szerintem nem megérdemelt, hiszen nyolc perccel a vége előtt még döntetlenre álltunk, de a visszavágóra mindenképpen javulnunk kell.
 
- A Veszprém Aréna közönsége komoly előnyt jelenthet szombaton.

- Igen, nagyon bízunk szurkolóink fantasztikus buzdításában, telt ház előtt bármi előfordulhat, és biztos vagyok benne, hogy mi is jobbak leszünk. Lényeges, hogy mindenki javítsa ki saját hibáit és akkor van esélyünk a továbbjutás kivívására. 

Ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk a szezonban, azonban Spanyolországban bebizonyítottuk, hogy a legnagyobbak ellen is képesek vagyunk a jó teljesítményre. Fontos, hogy mérkőzés közben különösebben ne törödjünk az eredménnyel, akkor is mennünk kell előre, ha döntetlen az állás, vagy az ellefél vezet, hiszen a végeredmény a lényeges.
 
- Hány gólt ígérsz a visszavágóra?

- Nem ígérek pontos számot, csak azt, hogy a csapattársaimhoz hasonlóan kétszáz százalékkal hajtok majd. Szeretnék még veszélyesebben játszani és a hétmétereseket biztosan értékesíteni, hiszen ezen a szinten egyet is luxus kihagyni.

(Fotó: Penovác Károly)
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!