Nevelésben nem ismernek határt - Vendégtanárok a Botevben

Veszprém - Öt ország pedagógusai vendégeskednek a napokban a Botev iskolában a Comenius program keretében, a látogatás fő témája a speciális nevelési igényű tanulók integrálása.

Gaál Julianna

A magyar, spanyol, francia, olasz, izlandi és a walesi iskolák közösen nyújtottak be pályázatot 2007-ben. Ennek keretében 2008 januárjában az intézmények képviselői projekt előkészítő látogatáson vettek részt a spanyolországi Sevillában, ahol együttműködési szerződést írtak alá. Két évre szóló iskolafejlesztési projektjük Európai Uniós támogatásban részesül.

 

A napokban 17 pedagógust lát vendégül a Hriszto Botev általános iskola és az Egry úti óvoda az olaszországi Velencéből, a spanyolországi Sevillaból, a franciaországi Ouistrehamból, a walesi Caerfilliből és az izlandi Reykjanesbaerből. A vendégeket hétfőn fogadta Porga Gyula alpolgármester, aki a város oktatási szerkezetéről és helyzetéről tartott beszámolót.

A délelőttök szakmai programmal telnek, tegnap a speciális nevelési igényű gyermekek integrációjával kapcsolatban számoltak be saját tapasztalataikról a pedagógusok, délután pedig kirándulásokon, kulturális programokon vesznek részt.

Meglátogatták a projekt társintézményét, az Egry úti óvodát valamint a herendi porcelánmanufaktúrát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!