Obama gazdaggá tett egy kanadai cukrászt

Ottawa - A Kanadába látogatók sosem hagyják ki az édes, vörös színű cukorral borított süteményt, amely az ország jelképéhez méltóan juharfalevelet mintáz. Amióta azonban Barack Obama amerikai elnök is bevásárolt a kekszből, már mindenki csak Obama-sütinek hívja, és még nagyobb számban fogy.

MTI

"Azt hiszem, ezzel jó pontokat szerzek a nőimnél" - mondta kanadai útja alkalmával feleségére és lányaira célozva az elnök a juharfalevél-kekszeket gyártó ottawai cukrászda lenyűgözött vezetőjének. A jelenet láttán még a titkosszolgálat emberei is elnevették magukat.

A visszaút előtt röviddel beiktatott kitérő nem volt tervbe véve, az elnök hirtelen szánta rá magát arra, hogy megálljon a kanadai főváros zsúfolt piacterén, a Byward Marketen. "Egyszer csak betoppant Obama... Hihetetlenül izgalmas volt az egész" - mondta Thierry Bannier, a Le Moulin de Provence kávézó és cukrászda tulajdonosa.

Az addig is népszerű sütemény Obama látogatása óta akkora hírnévre tett szert, hogy a kávézó vezetőjének két új munkaerőt is csatasorba kellett állítania, hogy ki tudja elégíteni a rendeléseket. A cukrászda azóta kizárólag a cukormázzal készült kekszet gyártja, amelyre fehér cukorból a Canada szócskát írják. "Míg korábban hetente kétszáz sütit adtunk el, addig most naponta kétezer fogy" - meséli Bannier.

"O Canada" - hangzik az észak-amerikai ország himnuszának címe. A francia származású cukrászdatulajdonosnak azonban talán jobban tetszene az "Ó édes Kanada" - jegyezték meg a történetről beszámoló kanadai lapok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!