Ősbemutató a Pannon Várszínházban - A legvidámabb barakk dalai

Veszprém - Ősbemutatóra készül a Pannon Várszínház, a 60-as-70-es évek magyar dalaiból válogattak Táncdalfesztivál című zenés játékukhoz, melyet Vándorfi László alkalmazott színpadra. Az előadás szombaton este hét órakor lesz.

Gaál Julianna

A Metro, az Illés, az Omega, a Hungária, Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Koós János, Korda György, Szécsi Pál - csak néhány azok közül az együttesek és nevek közül, akik a Táncdalfesztiválokon váltak ikonná. 

A máig széles körben ismert slágerek a mindennapok szinte minden vonatkozásáról szóltak, felvillantották kimondott és titkolt vágyainkat, érzelmeinket, virágnyelven szóltak korlátainkról, bezártságunkról, szenvedéseinkről, melyet mégis átitatott a Kádár-korszak sugallta naivitás, összekacsintás, a legvidámabb barakk humora, a kiváló szerzők által felhasznált, a magyar kabaré-műfaj klasszikusaitól örökölt képes beszéd, pesti humor és derű.

A Pannon Várszínház produkciója a táncdalfesztivál estjeinek műsorkínálatát idézi: a szignált és a műsorvezetők felvezetését, a fesztiválprogram szünetében sorra kerülő TV híradót, esti verset és időjárás jelentést, majd az eredményhirdetést. 

Mindezek szövegét a kor tényei, valóságos híranyaga szolgáltatják, melyekbe minduntalan beleszövődnek a slágerek sorai.

A szerepekben Kovács Ágnes Magdolna, Egyed Brigitta, Stefancsik Annamária, Fekete Boglárka, Kiss T. István, Koscsisák András, Zayzon Csaba, Molnár Ervin, P. Petőcz András, Varga András, Németh Ádám, Szelle Dávid, Jenei Zoltán, Kreschka Ágnes, Soós Melinda és Kiss Borbála láthatók.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!