Ösküi a barista-világbajnok!

Öskü - Kamondi Gábor ösküi származású, Angliában dolgozó 32 éves fiatalember lett a világ egyik legismertebb kávézó-hálózata, a Costa Coffee barista-világbajnoka szerdán a Londonban megrendezett versenyen.

Kiss Nikolett

A kávé nagykereskedelemmel foglalkozó Costa Coffeet 1971-ben alapította a Vilas Costa testvérpár Nagy-Britanniában, a Costa 655 kávézót üzemeltet a szigetországban és 23 országban, köztük Magyarországon is jelen van.

A dorkingi Costa Coffee-ban dolgozó Kamondi Gábor a több ezer résztvevőt számláló helyi-, területi- és országos döntő után az angol baristákat képviselve került a szerdai tízes döntőbe, ahol szigetországi versenyzőtársai mellett kínai, indiai és a közép-európai győztessel mérte össze tudását kávé-, és kávékészítési ismeretekben.

A standard italok, eszpresszó, kapucsínó, latte macchiato elkészítése mellett szabadon választott italt is kellett kreálni, valamint úgynevezett "espresso challenge"-re is sor került, de más elméleti és gyakorlati ismeretekről is számot kellett adni.

Gábor a világbajnoki címért járó kupa mellé egy kétszemélyes utazást is nyert - a világ bármelyik országába, ahol a Costa jelen van. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!