Petre Cozma: Mindannyian Marian falkájába tartoztok

Veszprém - Szerdán a megyeszékhelyen mutatták be hivatalosan a február 8-án meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma emlékére készült könyvet.

Horváth Gábor

A veszprémi polgármesteri hivatal Kossuth-termében tartott bemutatón a 27 esztendősen elhunyt román sportoló édesapja, Petre Cozma, valamint az MKB Veszprém KC vezetősége, szakvezetése és játékosai is megjelentek.
 
A könyv egy olyan tragédiát mutat be, amelyet máig nem tudtunk feldolgozni. Lehetséges, hogy a mindennapokban már nem kell megküzdenünk az érzéssel, de akkor, amikor szembesülünk a veszteség tényével, úgy érezzük, a gondolat a lelkünket vérezteti ki.

Most megrázó alkotás került a kezünkbe, köszönjük a szerzők munkáját, a szívüket-lelküket tették bele - méltatta Baróti Judit-Darcsi István-Donát Tamás szerzőhármas Semmit Isten nélkül című könyvét Debreczenyi János, Veszprém polgármestere.

A bemutatón Petre Cozma mindenkinek köszönetet mondott, aki szép emlékekkel gondol Marianra.

Fiaim! - szólította meg a gyászoló apa a veszprémi kézilabdázókat, A családom és én is nagyon szeretünk benneteket, a gyermekeimnek tartunk titeket. Szeretném tőletek és másoktól is azt kérni, hogy a jövőben is gondoljatok Marianra sokat, gondoljatok az életerejére, arra, hogy milyen erővel küzdött.

Nekünk dinamósoknak azt szokták mondani, hogy farkasok vagyunk. Ő is sokat gondol rátok, hiszen mindannyian az ő falkájába tartoztok - mondta meghatottan a gyászoló apa.

A Semmit Isten nélkül című könyv kétezer példányban jelenik meg és a város több árusítóhelyén kapható. A kötet megjelenését lapcsoportunk is támogatta és ügyfélszolgálatain keresztül Fejér, Vas és Zala megyében is terjeszti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!