Piac után színház?

Balatonfüred - A jövő nagy városfejlesztési tervei között szerepel az egykori Huray piac területének hasznosítása, ahol a tervek szerint egy színháztermet is felölelő kulturális központ létesülne. Egyelőre nincs pénz az elképzelések megvalósítására.

Martinovics Tibor

A város egyik legjobb részén fekvő terület hasznosítása már néhány éve napirenden van, abban a kezdetektől fogva egyetértés volt, hogy piacot, üzletsort, apartman házakat nem építenek itt, mint ahogy multinacionális cég beruházását sem támogatja az önkormányzat.

A jelenleg szabad parkolóként használt terület új funkciójával kapcsolatban több lehetőség is felmerült. Szó volt arról, hogy egy parkkal egybekötött modern játszóteret alakítanának itt ki, de fontolgatták, főleg a nyári szezonban tapasztalható parkolási gondok miatt, egy új parkoló kialakítását is.

Ezeket az elképzeléseket a város vezetése végül elvetette, jelenleg úgy tűnik Füred egyik legértékesebb ingatlanán színházi előadásoknak is helyet biztosító, mintegy ezer személyes kulturális központ épülhet majd a területen.

- Továbbra is fontos kérdés számunkra a terület értékesítése. Elképzeléseink szerint mintegy hétmilliárd forintos beruházásról lenne szó. Kapcsolatban állunk magánbefektetőkkel, akiket érdekelne a kulturális központ létesítése, de a jelenlegi gazdasági helyzetben nem jutnak hozzá megfelelő mértékű hitelhez, ezért egyelőre nincs előrelépés az ügyben - válaszolta kérdésünkre dr. Bóka István, a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!