Sztárok, ha csiripelnek - Ismert emberek twitter-csatornái

A mai ismert embereknek szinte kötelességük kihasználni az internet közösségi lehetőségeit, magukra irányítva ezzel a figyelmet.

Szabó Péter Dániel

Felkutattuk tehát hogyan csiripelnek a sztárok.

A Megasztárban feltűnt, ám azóta kis túlzással popkulturális ikonná váló Tóth Gabi például rendszeresen frissített videóblogja mellett aktívan használja december végén indult twitter-csatornáját is.

Az általunk is bemutatott mikroblog-rendszeren keresztül bárki betekinthet mindennapjaiba, ahogy azt a tapolcai lány saját szavaival leírja. Amellett, hogy olvashatunk születésnapjáról, megismerkedhetünk zenehallgatási szokásaival, s megtudhatjuk azt is, hogy most épp egy náthával küzd, rövid üzenetek révén kommunikálhatunk is az énekesnővel. Ifjú követői (így hívják a rendszerbe feliratkozott twitter-olvasókat) a matematika és a történelem felvételik nehézségeiről beszélgettek vele.

Még Gabinál is aktívabb twitterező a köztudatba Britney Spears hasonmásként bevonult, ám azóta műsorvezetőként és modellként ismert Zimány Linda.

A saját ügyvédi irodáról álmodó szőkeség menthetetlenül csiripel (tweet: csiripelés - a szerző) mindenről ami történik vele, legyen szó a mobiltelefonjához kapott piros szilikontokról vagy a Black Eyed Peas társaságában töltött szilveszterről. Karakterekbe öntött érzelmi túltengéseit kifejezetten mulatságos követni, azt is megtudhatjuk például, hogy szerinte a hideg miatt találták ki a plázákat.

Steiner Kristófról, az egyik zenei tévécsatorna egykori műsorvezetőjéről már a képernyőn is kiderült, hogy igen kommunikatív személyiség, s íráskészségből a webkettes kapcsolattartás eme fórumán nem szenved hiányt. Mindennapjait a beszámolók mellett saját képekkel illusztrálja, az Izraelben készült karácsonyi képektől kezdve egészen élete első tankolásáig. Mellette persze folyamatosan reagál a lelkes követők beírásaira, s azt is megtudhatjuk tőle ezen felül, hogy miért döntött végérvényesen a vegetarianizmus mellett, s Barbie, valamint Paris Hilton-mániájáról is olvashatunk.

Nem maradhat kis a sorból az énekesnő Király Linda sem, akit kiváló hangja és kérdőjelekkel teletűzdelt nemzetközi karrierje mellett a magyar himnusz legextrémebb előadójaként is számont tart az internetes közeg.

Az angol nyelven csiripelő Linda stúdiófelvételeiről ugyanúgy értesülhetünk, mint a tévés interjúk sminkes kulisszatitkairól, hogy a korai kelés nehézségeiről ne is beszéljünk. 

- Most komolyan, nem normális, hogy egy zenésznek ilyen korán kelljen felkelnie - írja egyik bejegyzésében nem sokkal később pedig annak örül látványosan, hogy egyike azon kevés nőknek, akitől a nyuszis magazin úgy kér interjút, hogy nem kell hozzá levetkőznie. Ha ez nem lenne elég, a Christina Aguilera nyomdokain próbálkozó énekesnő Hugh Hefner legendás újságjának partijáról is bejelentkezik egy-egy fotóval.

*

A 2006-ban alapított ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak, maximum 140 karakter hosszúságba a twitter internetes honlapján.

A szolgáltatás magyar megfelelője a turulcsirip, ami saját lehetőségek mellett felismeri és aktívan keresi a twitter eredeti rendszerében a magyar felhasználókat, összegyűjti azok listáját, s archiválja üzeneteiket. A magyar felhasználó a Twitter oldalon használt adataival bejelentkezhet és személyre szabott tartalmat érhet el az oldalon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!