Támadott az izraeli légierő! - Palesztin rakétákra válaszoltak

Gáza (MTI/AFP) - Az izraeli légierő csempészalagutak ellen intézett támadást pénteken a Gázai övezet déli részén - vált ismertté palesztin szemtanúk beszámolóiból, illetve az izraeli hadsereg tájékoztatásából.

Szausev Xénia

A légicsapásnak, amely a Gázai övezetet Egyiptomtól elválasztó határvonalon, Rafah térségében történt, nem volt áldozata.
    
Egy izraeli katonai szóvivő azt mondta, hogy a támadást megelőzően - csütörtök este és péntek reggel - két palesztin rakéta csapódott be Izrael déli részén. Itt sem keletkezett anyagi kár, illetve nem volt áldozat sem.
    
Izrael a Gázai övezetet ellenőrzésük alatt tartó radikális iszlamista erők által indított rakétatámadások leállítására tavaly december 27-től kezdve három héten át folytatott katonai műveletet, amelynek 1400 palesztin halálos áldozata volt. 
    
Azóta 200 rakéta és tüzérségi lövedék csapódott be izraeli területen - az izraeli hadsereg adatai szerint. Izrael válaszul számos légi támadást hajtott végre a Gázai övezet ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!