Tavasszal már elektronikus indexük lesz

<b>Veszprém</b> - A Pannon Egyetem 10478 nappali és levezező tagozatos hallgatója 2318 tantárgyból vizsgázik, az oktatók 11069 vizsgaidőpontot adtak meg számukra. December 20-án kezdődött és február 6-ig tart a téli vizsgaidőszak a Pannon Egyetemen. Egy-egy hallgató általában nyolc-kilenc vizsgát tesz egy félévben, a megmérettetések többnyire írásbeliek, vannak tantárgyak, ahol az írásbeli a szóbeli beugrója.

Balla Emőke

Vannak hagyományosan nehéz tárgyak, amitől a hallgatók tartanak, ilyen a matemtika, a fizika, a kémia, a fizikai kémia, a közgazdasági tárgyak, számvitel, menedzsment. 

A diákok számítógépen, a Neptun-rendszeren jeresztül jelentkeznek a vizsgára, a választott időpontot előző nap délig módosíthatják. 

Jegyeiket a Neptun-rendszerben és az indexben is rögzítik, a következő félévtől azonban megszűnik a kézbe fogható bizonyítvány szerepe; a tavaszi félévben már csak elektronikus indexet vezetnek, az indexet csak tanulmányaik végén kapják meg a hallgatók, tájékoztatott Nagyné Stribl Tünde, az Oktatási Igazgatóság igazgatója.

Többen jelezték lapunknak, hogy decemberben, a vizsgára jelentkezés időpontjában és tegnap sem lehetett belépni a Neptun rendszerbe. Ennek okáról beszélt az oktatási igazgató, amit a szerdai Naplóban olvashat.  





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!