Tizenhétezer tértivevényes levelet küld ki a város - törvény kötelezi rá

Veszprém - A polgármesteri hivatal adóhivatala körülbelül 17 ezer tértivevényes levelet küld ki a gépjárműadó változásáról a megyeszékhely lakóinak. Érdeklődésünkre ezt Prém József, a város adóhivatalának vezetője közölte.

Varga Domokos Péter

Azért fordultunk hozzá, mert olvasóink jelezték, nem értik, miért van most erre az értesítési formára szükség, úgy emlékeznek rá, a korábbi években "sima" levelet kaptak erről.

Prém József elmondta, az eljárási törvény írja elő, amennyiben kötelezettséget vagy jogosultságot állapít meg a hivatal, kötelesek erről az ügyfeleket tértivevényes levélben értesíteni.

A nyár folyamán az úgynevezett salátatörvény részeként módosult a gépjárműadó törvény is, változtak az adómértékek. Ez minden gépkocsi-tulajdonost érint, nem csak Veszprémben, hanem az egész országban. A hivatal azért köteles a tértivevényes formát választani, hogy az ügyfél aláírásával tudják igazolni, értesítették a változásról.

Veszprémben közel 24 ezer gépkocsi-tulajdonos van, viszont sok esetben - elsősorban a cégeknél - több autóval is rendelkezik egy tulajdonosnak, ezért most csupán 17 ezer körüli levelet kellett kiküldeniük.

Egy tértivevényes küldemény díja 290 forint, összességében tehát a városnak közel ötmillió forintjába kerültek az értesítések. Ilyen mennyiségű levelet egyszerre az elmúlt években valóban nem kellett kiküldeni, de például az iparűzési adóról 56 ezer ügyfelet értesítettek tértivevényes formában - tette hozzá az adóhivatal vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!