Tűz Bében - Nem volt víz az oltáshoz

Kigyulladt egy száz négyzetméteres melléképület és egy családi ház tetőszerkezete a Pápához közeli Bében a Kossuth utcában szerda este, az épületben hegesztéshez használt gázpalackokat is tároltak - közölte a katasztrófavédelem a Naplóval.

Munkatársainktól

A kiérkezéskor egy körülbelül 250 négyzetméteres, raktározásra használt építmény mintegy száz négyzetméterén tárolt nagymennyiségű anyagok égtek teljes terjedelmükben. Az oltás megkezdése után a tűzcsap-hálózat műszaki hiba miatt nem tudott oltóvizet biztosítani, így szükségessé vált a riasztási fokozat emelése - számolt be lapunknak Csillag István őrnagy, a pápai tűzoltók parancsnoka. - 1-es kiemelt fokozattal indultunk, ezt 4-es kiemeltre emeltük. A vízhiány miatt a tűz az egész tároló részre, valamint a tároló előtti családi ház tetőszerkezetére, és részben a szomszédos ingatlan melléképületeire is átterjedt - mondta a parancsnok, akitől azt is megtudtuk, hogy az égő tároló építményből három darab acetilén - és négy darab PB gázpalackot mentettek ki. Személyi sérülés nem történt. A munkálatok hajnali fél ötig húzódtak.

- Hivatalból megindítottuk a tűzvizsgálati eljárást, ez jelenleg is folyamatban van, így a tűz keletkezésének okáról még nem tudok nyilatkozni. Az oltásban rajtunk kívül az ajkai, a veszprémi és a győri tűzoltóság fecskendői és vízszállítói vettek részt, továbbá kértük a pápai bázisrepülőtér tűzoltó alegységének a segítségét is - fogalmazott a tűzoltó őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!