Új út Balatonfüreden - Csökken a városrészen átmenő teherforgalom

Balatonfüred – Átadták a város nyugati szélén, a Fürdő utcából nyíló elkerülő utat. A mintegy háromszázhatvan millió forintból elkészült másfél kilométeres útszakasz tehermentesíti a forgalomtól az alsó városrészt és lehetőséget ad egy új iparterület kialakítására is.

Martinovics Tibor

A Közép-dunántúli Regionális Tanács a maximális összeggel, kétszázötven millió forinttal támogatta a beruházást, amely keretében egy kilométer új útszakasz épült meg, valamint felújították a Fürdő utca már meglévő, ám már évek óta igen rossz állapotban lévő alsó részét. 

- Több előnnyel is jár az elkerülő út megépítése. Hosszú távú elképzeléseinkhez is jól illeszkedik, hiszen ezen a területen szeretnénk egy kutatási, innovációs központot létrehozni – fogalmazott az elkerülő út átadásán dr. Bóka István, a város polgármestere. 

Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Tanács elnöke az ünnepségen bejelentette: a tanács pár órával ezelőtt döntött a hazai forrású támogatásokról, amelynek értelmében Balatonfüred kilencmillió forint vissza nem térítendő támogatást kap a Fürdő utca középső szakaszának korszerűsítésére. 

A most átadott új út jelentősen csökkenti a városrészen átmenő teherforgalmat, gyorsabbá teszi a 71-es főút és az Aszófői út közti közlekedést, valamint növelte a terület közlekedésbiztonságát. 

A közösségi közlekedés feltételei is javultak, hiszen a beruházás révén a korszerű mentőállomás, illetve az autóbusz-állomás elérhetősége egyaránt könnyebbé vált. 

A már javában épülő, várhatóan jövő év elejére elkészülő Tesco áruházat is magába foglaló, új üzletközpont megközelíthetőségének biztosítása érdekében is fontos volt a beruházás. 

A projekt keretében a Köztársaság úti lakótelep körforgalma is megépült, ezzel a sűrűn lakott terület közlekedés biztonsága is jelentős mértékben javult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!