Vendégünk Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém KC válogatott kézilabdázója

<strong>Napló</strong> - Az <em>Iváncsik-családnál</em> különös fontossággal bír a karácsony, mert ez az év egyetlen olyan ünnepe, amikor senki sem hiányozhat az asztaltól. <em>Gergő, Tamás</em> és<em> Ádám</em>, ahogy korábban édesapjuk, <em>Mihály</em> is, profi kézilabdázók, ezért aztán velük nehezen összeegyeztethető bármilyen családi összejövetel. A karácsony viszont kivétel, ilyenkor együtt a legjobb.

B. Virág Rita

- Az idén Veszprémben ünnepel a családunk. Vendégül látjuk a szüleimet, a testvéreimet és Vera családját is – kezdi Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém KC balszélsője.  

– Nagyon várjuk már a szentestét, hogy végre együtt legyünk. Nekünk roppant fontosak ezek az alkalmak, mindketten nagyon családcentrikusak vagyunk, s remek érzés, amikor valamennyien körbeüljük az ünnepi asztalt.

Az idei karácsony különösen kedves a fiatal párnak, hiszen Vera már szíve alatt hordja első gyermeküket.

- Mindenki süt-főz, és természetesen én is igyekszem kivenni a részem a készülődésből. Az ünnepi vacsora menüsorából nálunk sem hiányozhat a hal –általában halászlét eszünk-, a töltött káposzta és a bejgli sem. 

Őszintén megvallva a süteményekért most nagyon odavagyok, s a kisfiúnk is, aki, amint nekilátok enni, hatalmas fészkelődésbe kezd odabent – simítja kezét a pocakjára.

A győri származású, 27 éves Gergő és felesége, aki vérbeli jazzénekesnőhöz hasonló orgánummal bír, már a legtöbb ajándékot beszerezte szeretteinek, sőt a kis jövevény is megkapja majd első karácsonyi ajándékát.

- Szeretjük meglepni egymást, mindig igyekszünk valami kedvességet elrejteni a fa alatt. Imádunk ajándékozni is, nemcsak családtagjainkkal, hanem néhány barátunkkal is megüljük a karácsonyt. 

A korábbi csapattársammal, jó barátommal Pásztor Istvánnal és családjával is összejövünk majd. Az idén is remek meglepetést találtunk ki nekik (sajnos nem árulhatjuk el, mi az, nem akarjuk lelőni a poént – a szerző.) – fogalmazott sejtelmesen a válogatott sportoló.

Az arany és bordó színben pompázó fenyőfát már néhány nappal korábban feldíszíti Gergő, mert azt mondja, nem tud neki ellenállni.

- Egyszerűen imádom a decembert, az ilyenkor szokásos fényeket, díszeket – ahogy Gergő sorolja, oldalra kacsintok, a kávézó mellett, ahol találkoztunk ugyanis egy ajándékbolt található – s ahol lehet, vásárolok néhány apróságot – mondja vigyorogva és oldalra sandítva. 

– Amiatt, hogy december végén legtöbbször már válogatott program vár rám, szeretném az ünnepi hangulat minden percét alaposan kihasználni. Emiatt díszítem fel korábban a fát is. 

De most nem választunk túl nagy fenyőt, mert a világbajnokság miatt Verának egyedül kell leszednie és nem szeretnénk, ha ez gondot okozna.

Az idén egyébként  Hajdu János szövetségi kapitány december 28-ra hívta össze a nemzeti együttest. A csapat január elején Zágrábba utazik, ahol a világbajnokságot rendezik, január 16-tól február 1-ig.

- Elvileg még a világbajnoki döntő is belefér, hiszen február 14-re várjuk Mátét. Nagyon remélem, hogy a kisfiúnk megvárja a kiírt időpontot és az édesapját – reménykedett a leendő anyuka.

S hogy miért pont ezt a nevet választották?

- Fellapoztunk egy utónévkönyvet, ahol rengeteg különleges keresztnevet felsoroltak, ám alig lehetett néhány egyszerűen, de jól hangzó magyar nevet találni. Mivel nem akartuk Januárnak, vagy más furcsa névre keresztelni fiúnkat, megpróbáltunk egy névtervező programmal boldogulni. 

Ott sem jártunk sok szerencsével, mert csak olyan neveket dobott ki, ami már van a családban.

Végül a Márk és a Máté maradt a tarsolyban, s rövidke családi felmérés után az utóbbi mellett döntöttünk – magyarázzák csillogó szemmel, aztán zárásként még hozzáteszik, jövőre lesz igazán teljes az ünnep, hiszen akkor már hárman készülhetnek rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!